Andra steget mot att Bli Skuldfri & Bli Rik

I första steget mot att Bli Skuldfri & Bli Rik tydliggjordes att det är viktigt att bestämma sig och göra det till en målsättning att man vill Bli Skuldfri & Bli Rik.

Det är alltför vanligt som vi uttrycker något som vi vill ha eller uppnå, men det är mer en form av önskan än vad det är något som vi bestämmer att vi verkligen vill. Ofta uttrycker många något i stil med ”jag vill bli ekonomiskt oberoende”, men någonstans i det undermedvetna så tror man inte att det är möjligt.

Det är något speciellt med en människa som verkligen bestämmer sig för något. De utstrålar en viss energi som är attraherande.

Vad är det andra steget mot att Bli Skuldfri & Bli Rik?

När du nu bestämt dig för att Bli Skuldfri & Bli Rik, så har du klart för dig mot vart du är påväg. Man kan säga att du har pekat ut en destination; ett mål. Precis som när en flygkapten skall flyga sina passagerare, måste han ju ha klart för sig till vilken destination de skall.

Det andra steget är ytterligare ett oerhört viktigt steg. Det handlar nämligen om att utföra en inventering. Man kan säga att inventering är en form av observationsundersökning där man samlar in information om något.

I ditt fall handlar det om att samla in information och sammanställa hur din ekonomiska situation ser ut. Detta kan ibland vara utmanande då man måste se svart på vitt hur situationen verkligen ser ut. Det är därför som det i första steget mot att Bli Skuldfri & Bli Rik poängterades att vara så oerhört viktigt att man har bestämt sig. Att du har bestämt dig och att du har en stark positiv känsla till att Bli Skuldfri & Bli Rik.

Om du gjorde uppgiften att uppleva känslan av att vara skuldfri, så skall du använda dig av den känslan om du stöter på jobbiga utmaningar. Ta fram känslan av varför du gör det du gör, så kan det hjälpa dig att få energi att fortsätta.

Att inventera din nuvarande situation ger dig en full överblick över var du befinner dig i nuläget. Jämför det med ett navigationsprogram som ger dig anvisningar hur du skall köra från punkt A till punkt B. Navigationsprogrammet använder sig av GPS information för att lokalisera var du befinner dig. Först efter att navigationsprogrammet vet det, så kan den räkna ut vilken färdväg du skall ta.

Detsamma gäller för dig. Du måste inventera så att du vet ditt ekonomiska nuläge. Skriv ner vilka skulder du har, till vem och hur stort beloppet är. Om det är ränta på de skulder du har är det viktigt att skriva ner även detta.

Du kan enkelt ta ett vanligt linjerat papper och skriva rubrikerna fordringsägarebeloppräntesatsbetalningsvillkor.

Det är en oerhört skön och frigörande känsla att få denna typ av sammanställning på plats. När du enkelt kan titta på ett papper framför dig och se hur det ligger till och tänka ”jag skall bli skuldfri”.

Uppgift

Du har nog redan räknat ut vad din uppgift denna gång är. Att inventera och skriva ner samtliga skulder som du har. Om du har möjlighet att göra det direkt efter att du har läst klart detta blogginlägg, gör så. Annars tar du direkt nu och bokar en tid i din kalender där du avsätter 1 till 2 timmar att utföra denna uppgifter. Behöver du mer tid, dela upp det i två omgångar om så behövs.

Nästa steg

I det tredje steget mot att Bli Skuldfri & Bli Rik skall du få än mer koll och känna att du börjar få makt över din situation.

Uppskattade du blogginlägget?

Vi skulle uppskatta om du kommenterar och/eller delar detta inlägg på Sociala Medier genom att klicka på någon av ikonerna nedan. Ju fler som blir skuldfria och blir rika, desto positivare blir det för alla.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailby feather