Första steget mot att Bli Skuldfri & Bli Rik

Hur blir man skuldfri?

Vad skulle ditt svar bli på den frågan? (kommentera gärna nedan om du har lust)

Det finns många olika svar på den frågan, beroende på vem det är man frågar. Samtidigt beror det på i vilket sammanhang man syftar till skuld. Enligt Svenska Akademiens ordbok så finns det flera betydelser av ordet skuld.

Skuld kan betyda att man bär ansvar för något som är fel eller dåligt. I ett juridiskt sammanhang innebär det att ha gjort sig skyldig till brott. Man kan ju ha skuldkänslor, vilket syftar till att man har en känsla av att vara orsak till något som är fel eller dåligt.

Vi syftar dock till betydelse i ekonomiska termer, nämligen att är skyldig att betala tillbaka en lånad penningsumma. När vi skriver ”Bli Skuldfri; Bli Rik” syftar vi på ekonomi, även om du kan tillämpa vissa tips och idéer på andra områden där ”skuld” råder.

Vi syftar alltså skuld till lån av pengar. Man har en ekonomisk skuld och målet är att betala tillbaka denna skuld.

 Vad är första steget mot att bli ekonomiskt skuldfri?

Det första steget mot att bli ekonomiskt skuldfri är att bestämma dig att du skall bli skuldfri. Det kanske låter dumt, men om du inte bestämmer dig för något så finns en möjlighet att chanserna minskar att det blir en verklighet. Du måste medvetet bestämma dig, samt göra det till en målsättning, för att du skall uppnå något.

En liten parentes. Vi förutsätter att du är fullt medveten om att du befinner dig i ekonomisk skuld. Om man är omedveten om att man befinner sig i ekonomisk skuld, måste man självfallet börja med att ta reda på om man har ekonomiska skulder.

Flera studier påvisar att om man skriver ner sin målsättning på papper, så ökar chanserna dramatiskt att det skall bli en verklighet. För att en målsättning skall få kallas för ”målsättning” så skall den vara tydlig, gärna specificerad, mätbarnåbarrealistisk och tidsbestämd. Detta är fördelen till när det kommer till ekonomiska målsättningar, de är så otroligt lätta att mäta.

Uppgift

Ta redan nu fram papper och penna och skriv ner din målsättning; att du skall bli ekonomiskt skuldfri. Beroende på hur stor ekonomisk skuld du just nu har, kanske det kan vara svårt att veta en realistiskt tid då du skall vara skuldfri. Skriv 3 eller 5 år. Om det under resans gång kommer fram fakta och information som gör att du får ändra tiden, så är det bara att göra så. Vill du krydda extra till att det skall öka möjligheterna att det blir en verklighet, skriv gärna några positiva rader om hur det kommer att kännas att vara skuldfri. Om Du kan blunda och uppleva skuldfriheten i ditt sinne så ger det ett starkare intryck på dig. Se dig själv när du är skuldfriUpplev känslan.

Nästa steg

I det andra steget mot att Bli Skuldfri & Bli Rik, kommer du få vad som är viktigt att ha koll på för att du skall kunna Bli Skuldfri & Bli Rik.

Uppskattade du blogginlägget?

Vi skulle uppskatta om du kommenterar och/eller delar den på Sociala Medier.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailby feather

Kommentarer inaktiverade.